Θα ήθελα να μάθω διαθεσιμότητα και τιμές
για &

Blog

Ανακαλύψτε την ομορφιά της Μήλου...
Η Μήλος στο παρελθόν και στο παρόν - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα

Η Μήλος στο παρελθόν και στο παρόν

7.02.2017
Η Μήλος, ένα νησί του Αιγαίου, άνθισε ως εμπορικό κέντρο λόγω της θέσης της μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης και των ορυχείων του οψιανού. Ο οψιανός, μια πολύ σκληρή πέτρα, χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την κατασκευή όπλων και διακοσμητικών αντικειμένων από την προϊστορική περίοδο. Ίσως, μια ολόκληρη πόλη είχε βυθιστεί στο βυθό της θάλασσας και μερικές φορές είναι ορατή μεταξύ της Μήλου και της Κιμώλου, όταν το νερό είναι απόλυτα ήρεμο.
Το ηφαιστειακό παρελθόν του νησιού έχει προικίσει τη Μήλο με ένα μοναδικό πέτρινο τοπίο. Είναι πλούσιο σε βιομηχανικά ορυκτά και παρόλο που η οικονομία του έχει σταματήσει να βασίζεται σε ορυχεία, υπάρχει ακόμη ένα ανοικτό να επισκεφθείτε. Η πέτρινη ποικιλία της γης της Μήλου κάνει κάθε παραλία μια εικόνα από ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό.

Η Αφροδίτη της Μήλου, το περίφημο άγαλμα, ένα μοντέλο κλασσικής ομορφιάς, ανακαλύφθηκε στο νησί το 1820 και τώρα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου. Ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου βρίσκεται στο τοπικό αρχαιολογικό μουσείο, ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ernst Ziller.
Πρώτη πρωτεύουσα του νησιού ήταν η Χώρα ή η Ζεφυρία, αλλά μετά τον χαμό του πληθυσμού της, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Πλάκα.

Το φυσικό τοπίο της Μήλου είναι μια αποκάλυψη στον επισκέπτη: Αχιβαδολίμνη, ένας υγρότοπος όπου σπάνια είδη ζώων, πουλιών και φυτών, όπως η Μεσογειακή φώκια, η σαύρα της Μήλου, η άγρια κατσίκια του Αντιμίλου και το κυπαρίσσι της Μήλου βρίσκει καταφύγιο στον υγρότοπο Αχιβαδολίμνης και σε περιοχές του νησιού που προστατεύονται από το δίκτυο Natura 2000.

Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, χριστιανικές κατακόμβες, βυζαντινές εκκλησίες και τοπία - έργα τέχνης αφηγούνται τη μακρά και συναρπαστική ιστορία του νησιού.
Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οργανώνονται θρησκευτικές και παραδοσιακές γιορτές στη Μήλο. Ο εορτασμός και το φεστιβάλ της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου και το φεστιβάλ Trawl στην Πολλώνια, όπου υπάρχει μια παράσταση των παραδοσιακών αλιευτικών γεγονότων. Στα τέλη Αυγούστου, στο χωριό Τρυπητή γίνεται ο εορτασμός του Κυριαυγούστου, όπου τα παιδιά πηδούν πάνω από φωτιά. Αυτά είναι μερικά από μια πληθώρα των εορτασμών του Αυγούστου στη Μήλο.
Ειδικά γεγονότα στην ταράτσα μας - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα

Ειδικά γεγονότα στην ταράτσα μας

9.05.2018
Ζήστε την ελληνική κουλτούρα στις Ειδικές Βραδιές μας, με παραδοσιακή μουσική και νόστιμα ελληνικά πιάτα. Γνωρίστε τους θησαυρούς της τοπικής γαστρονομίας στις ειδικές εκδηλώσεις για το τοπικό κρασί και την παραγωγή του. Δείτε μερικές φωτογραφίες της έκθεσης ζωγραφικής μας, ειδική βραδιά με τοπικό κρασί και τοπικές γεύσεις, με πανοραμική θέα στον κόλπο της Πολλώνιας.