Θα ήθελα να μάθω διαθεσιμότητα και τιμές
για &

Μήλος

Η Μήλος είναι ένα υπέροχο νησί των Κυκλάδων, γεμάτο εκπλήξεις και ιδιαίτερη γοητεία. Υπάρχουν πολλές παραλίες που είναι εκπληκτικά όμορφες και εντελώς διαφορετικές. Όμορφα αξιοθέατα και εκπλήξεις σας περιμένουν σε κάθε εκδρομή. Το τοπίο σε ορισμένες περιοχές είναι ηφαιστειογενές με υπέροχους πολύχρωμους βραχώδεις σχηματισμούς και σε άλλες περιοχές με την κυκλαδίτικη παράδοση που αποτελείται από το λευκό και το μπλε, το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού.
Σπηλιά της Συκιάς - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα

Σπηλιά της Συκιάς

Η Σικιά είναι μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες θαλάσσιες σπηλιές της Μήλου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, 13,6 ναυτικά μίλια από τον Αδάμαντα. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με βάρκες που περιηγούνται στο νησί. Ζητήστε να σταματήσουν οι βάρκες για κολύμπι στο σπήλαιο της Σικιάς. Πολλές βάρκες, σταματούν μόνο έξω από το σπήλαιο χωρίς να μπαίνουν μέσα. Χαρακτηριστικό αυτού του σπηλαίου είναι ότι ένα σκάφος μπορεί να περάσει από την είσοδό του. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ύψος 5m και πλάτος 20m.

Ένας φυσικός φεγγίτης δημιουργήθηκε μετά την πτώση της οροφής που δίνει στην σπηλιά φως. Οι ηλιαχτίδες φωτίζουν το εσωτερικό του σπηλαίου και κάνουν όμορφους χρωματισμούς που γοητεύουν τις αισθήσεις. Είναι ένα θέαμα μιας ζωής που μόνο ο επισκέπτης της Μήλου μπορεί να βιώσει!

Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα1
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα2
Ορυχεία θείου - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα

Ορυχεία θείου

Στην ανατολική πλευρά της Μήλου βρίσκεται το Παλιόρεμα, ένας κόλπος με κρυστάλλινα νερά και κιτρινωπά βότσαλα, χρωματισμένα από το θείο. Εκεί λειτουργούσε το ορυχείο θείου του Βίκτωρα Μελά, το παλαιότερο έργο εξόρυξης θείου σε όλη την Ελλάδα. Στο Παλιόρεμα μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια επίσκεψη σε έναν από τους γεωλογικούς χώρους της ιστορίας των ορυχείων του νησιού.

Μπορείτε να ξεκουραστείτε στην παραλία με τα πολύχρωμα βότσαλα και την υπέροχη άμμο και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας βλέποντας τα παλιά λατομεία για την εξόρυξη θείου και τα ερείπια των γραφείων, των ανταλλακτικών και των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων των λατομείων που συνθέτουν ένα ελκυστικό τοπίο.

Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα3
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα4
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα5
Πολλώνια - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα

Πολλώνια

Η Πολλώνια βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα (λιμάνι του νησιού) και 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Κοντά στην Πολλώνια επισκέπτες θα συναντήσουν τα αρχαία ερείπια της Φιλακωπής, που ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις του προϊστορικού Αιγαίου. Από την Πολλώνια οι τουρίστες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα κοντινά νησιά της Κιμώλου και του Πολύαιγου.

Υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις για την Κίμωλο και μπορείτε να νοικιάσετε μια μικρή βάρκα για να εξερευνήσετε το όμορφο ακατοίκητο νησί Πολύαιγο με τις υπέροχες παραλίες του.

Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα6
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα7
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα8
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα9
Μουσεία - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα
Μουσεία

Στη Μήλο υπάρχουν 5 μουσεία που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

  • Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Εκκλησιαστικό Μουσείο
  • Λαογραφικό Μουσείο
  • Μουσείο Ορυκτών
  • Ναυτικό Μουσείο
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα10
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα11
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα12
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα13
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα14
Μανδράκια - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα
Μανδράκια
Το Μανδράκια είναι ένας άλλος παραθαλάσσιος οικισμός της Μήλου, που περιμένουν να φιλοξενήσουν τα ψαροκάικα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Βρίσκεται περίπου 5 χλμ. Βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Μήλου, της Πλάκας. Πρόκειται για μια εκπληκτική παραλία με μικρά βότσαλα.
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα15
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα16
Κλήμα - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα
Κλήμα
Το Κλήμα είναι το πιο γραφικό ψαροχώρι της Μήλου και αξίζει να το δείτε. Αυτό το πολύ όμορφο χωριό βρίσκεται κοντά στην Τρυπητή, στην πλευρά του κόλπου της Μήλου. Η γραφική ομορφιά του Κλήματος οφείλεται στα σπίτια των ψαράδων που έχουν λαμπερές χρωματιστές ξύλινες πόρτες. Το ηλιοβασίλεμα είναι μια καταπληκτική εμπειρία.
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα17
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα18
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα19
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα20
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα21
Φυροπόταμος - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα
Φυροπόταμος
Ο Φυροπόταμος είναι ένα μικρό χωριό με όμορφη παραλία στα βόρεια της Μήλου. Η αμμώδης παραλία περιβάλλεται από δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά, αλλά και ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στη δεξιά πλευρά της παραλίας θα συναντήσετε τον οικισμό με τα σπίτια των ψαράδων που βρίσκονται σε όλους σχεδόν τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Μήλου. Είναι μικρά κτίρια με μεγάλη πόρτα μπροστά στη θάλασσα, όπου αποθηκεύονται ψαροκάικα κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να προστατεύονται από τις καταιγίδες.
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα22
Κλέφτικο - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα
Κλέφτικο

Το Κλέφτικο βρίσκεται στην ΝΔ πλευρά του νησιού και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα. Ένας χαρακτηριστικός βράχος στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους δίνουν το στίγμα τους σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακόμα και στην πρώτη σας επίσκεψη, θα φανεί γνωστό, γιατί υπάρχουν φωτογραφίες του Κλεφτικού σε πολλούς τουριστικούς οδηγούς για την Ελλάδα.

Η μαγεία του τοπίου έρχεται να συμπληρώσει τον μύθο του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών, σε μια σπηλιά που βρίσκεται κοντά στο Κλέφτικο, που ήταν η βάση των πειρατών, αλλά και η πατρίδα τους.

Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα23
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα24
Κατακόμβες

Οι κατακόμβες ήταν το υπόγειο νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών αιώνων στη Μήλο. Βρίσκεται στην πλαγιά του νοτιοδυτικού οικισμού της Τρυπητής στην περιοχή των ερειπίων της αρχαίας πόλης του παραθαλάσσιου χωριού Κλήμα. Στην περιοχή υπάρχουν μικρότερα υπόγεια κοιμητήρια, με τη μορφή κατακόμβων. Είναι το πιο διάσημο μνημείο της Μήλου και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα όπου πλάκες διαφόρων μεγεθών κάλυπταν όλους τους τάφους.

Η σημερινή μορφή των Κατακόμβων οφείλεται σε μερικές παρεμβάσεις του 20ού αιώνα, όπως η είσοδος στον κεντρικό θάλαμο και τα τμήματα που ενώνουν τις τρεις, αρχικά ανεξάρτητες, κατακόμβες. Για το άνοιγμα αυτών των περασμάτων έπρεπε να κατεδαφιστούν ορισμένοι τοίχοι. Η ύπαρξη μόνο μιας εισόδου θεωρήθηκε απαραίτητη, όχι μόνο για λόγους φύλαξης αλλά και λόγω της κατάρρευσης των αρχικών εισόδων των Κατακόμβων. Η αποσύνθεση της ερειπωμένης πέτρας και η κατάρρευση τμήματος της στέγης του θαλάμου Β οδήγησαν στην κατασκευή ενός ακατέργαστου υποστρώματος τσιμέντου που κατέστρεψε τα αρχιτεκτονικά υπολείμματα που τεκμηρίωσαν την ύπαρξη των μνημειακών προσόψεων των τάφων. Σήμερα μόνο ο θάλαμος Β είναι προσβάσιμος στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να κινούνται γύρω από το δωμάτιο σε ξύλινη πλατφόρμα που προστατεύει το πάτωμα.

Αρχαίο Θέατρο - Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα
Αρχαίο Θέατρο
Το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο κατασκευάστηκε αρχικά από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης Κλήμα, πιθανόν κατά την ελληνιστική εποχή. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, στην πλαγιά του λόφου, το θέατρο έχει θέα στο λιμάνι, η θέα από εκεί είναι εκπληκτική και η ακουστική είναι πολύ καλή. Έτσι, συχνά γίνονταν θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς στο σημερινό της σχήμα το θέατρο έχει χωρητικότητα 700 θεατών.
Ηλιοτρόπιο Στούντιο & Διαμερίσματα25
Άγιος Κωνσταντίνος
Στο δρόμο προς την Πολλώνια στα αριστερά σας θα δείτε μια μικρή παράκαμψη που οδηγεί στον μικρό και ήσυχο παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου. Η παραλία του οικισμού είναι αρκετά όμορφη και ήσυχη, στη δεξιά πλευρά του ανάμεσα στα βράχια σχηματίζονται δύο μικρές σπηλιές από όπου εισέρχονται και εξέρχονται τα νερά και που σίγουρα αξίζει να εξερευνήσετε.