
Σπηλιά της Συκιάς
Η Σικιά είναι μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες θαλάσσιες σπηλιές της Μήλου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, 13,6 ναυτικά μίλια από τον Αδάμαντα. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με βάρκες που περιηγούνται στο νησί. Ζητήστε να σταματήσουν οι βάρκες για κολύμπι στο σπήλαιο της Σικιάς. Πολλές βάρκες, σταματούν μόνο έξω από το σπήλαιο χωρίς να μπαίνουν μέσα. Χαρακτηριστικό αυτού του σπηλαίου είναι ότι ένα σκάφος μπορεί να περάσει από την είσοδό του. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ύψος 5m και πλάτος 20m.
Ένας φυσικός φεγγίτης δημιουργήθηκε μετά την πτώση της οροφής που δίνει στην σπηλιά φως. Οι ηλιαχτίδες φωτίζουν το εσωτερικό του σπηλαίου και κάνουν όμορφους χρωματισμούς που γοητεύουν τις αισθήσεις. Είναι ένα θέαμα μιας ζωής που μόνο ο επισκέπτης της Μήλου μπορεί να βιώσει!
Ορυχεία θείου
Στην ανατολική πλευρά της Μήλου βρίσκεται το Παλιόρεμα, ένας κόλπος με κρυστάλλινα νερά και κιτρινωπά βότσαλα, χρωματισμένα από το θείο. Εκεί λειτουργούσε το ορυχείο θείου του Βίκτωρα Μελά, το παλαιότερο έργο εξόρυξης θείου σε όλη την Ελλάδα. Στο Παλιόρεμα μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια επίσκεψη σε έναν από τους γεωλογικούς χώρους της ιστορίας των ορυχείων του νησιού.
Μπορείτε να ξεκουραστείτε στην παραλία με τα πολύχρωμα βότσαλα και την υπέροχη άμμο και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας βλέποντας τα παλιά λατομεία για την εξόρυξη θείου και τα ερείπια των γραφείων, των ανταλλακτικών και των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων των λατομείων που συνθέτουν ένα ελκυστικό τοπίο.
Πολλώνια
Η Πολλώνια βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα (λιμάνι του νησιού) και 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Κοντά στην Πολλώνια επισκέπτες θα συναντήσουν τα αρχαία ερείπια της Φιλακωπής, που ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις του προϊστορικού Αιγαίου. Από την Πολλώνια οι τουρίστες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα κοντινά νησιά της Κιμώλου και του Πολύαιγου.
Υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις για την Κίμωλο και μπορείτε να νοικιάσετε μια μικρή βάρκα για να εξερευνήσετε το όμορφο ακατοίκητο νησί Πολύαιγο με τις υπέροχες παραλίες του.

Μουσεία
Στη Μήλο υπάρχουν 5 μουσεία που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
- Αρχαιολογικό Μουσείο
- Εκκλησιαστικό Μουσείο
- Λαογραφικό Μουσείο
- Μουσείο Ορυκτών
- Ναυτικό Μουσείο





Το Κλέφτικο βρίσκεται στην ΝΔ πλευρά του νησιού και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα. Ένας χαρακτηριστικός βράχος στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους δίνουν το στίγμα τους σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακόμα και στην πρώτη σας επίσκεψη, θα φανεί γνωστό, γιατί υπάρχουν φωτογραφίες του Κλεφτικού σε πολλούς τουριστικούς οδηγούς για την Ελλάδα.
Η μαγεία του τοπίου έρχεται να συμπληρώσει τον μύθο του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών, σε μια σπηλιά που βρίσκεται κοντά στο Κλέφτικο, που ήταν η βάση των πειρατών, αλλά και η πατρίδα τους.
Οι κατακόμβες ήταν το υπόγειο νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών αιώνων στη Μήλο. Βρίσκεται στην πλαγιά του νοτιοδυτικού οικισμού της Τρυπητής στην περιοχή των ερειπίων της αρχαίας πόλης του παραθαλάσσιου χωριού Κλήμα. Στην περιοχή υπάρχουν μικρότερα υπόγεια κοιμητήρια, με τη μορφή κατακόμβων. Είναι το πιο διάσημο μνημείο της Μήλου και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα όπου πλάκες διαφόρων μεγεθών κάλυπταν όλους τους τάφους.
Η σημερινή μορφή των Κατακόμβων οφείλεται σε μερικές παρεμβάσεις του 20ού αιώνα, όπως η είσοδος στον κεντρικό θάλαμο και τα τμήματα που ενώνουν τις τρεις, αρχικά ανεξάρτητες, κατακόμβες. Για το άνοιγμα αυτών των περασμάτων έπρεπε να κατεδαφιστούν ορισμένοι τοίχοι. Η ύπαρξη μόνο μιας εισόδου θεωρήθηκε απαραίτητη, όχι μόνο για λόγους φύλαξης αλλά και λόγω της κατάρρευσης των αρχικών εισόδων των Κατακόμβων. Η αποσύνθεση της ερειπωμένης πέτρας και η κατάρρευση τμήματος της στέγης του θαλάμου Β οδήγησαν στην κατασκευή ενός ακατέργαστου υποστρώματος τσιμέντου που κατέστρεψε τα αρχιτεκτονικά υπολείμματα που τεκμηρίωσαν την ύπαρξη των μνημειακών προσόψεων των τάφων. Σήμερα μόνο ο θάλαμος Β είναι προσβάσιμος στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να κινούνται γύρω από το δωμάτιο σε ξύλινη πλατφόρμα που προστατεύει το πάτωμα.